Με τις «πλάτες» δημάρχων , βάζει «πόδι» στο « Βοήθεια στο Σπίτι» ο Πατούλης

Ένα από τα τελευταία « οχυρά» που έχουν μείνει να διαχειρίζονται αυτοτελώς οι δήμοι , το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» , « θυσιάζεται» από Δημοτικές Αρχές, ανοίγοντας έτσι την « κερκόπορτα» και για τον καθολικό εισοδισμό σ΄αυτό και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης .
Με « καρότο» – πρόσχημα , ένα πρόγραμμα τηλειατρικής διάρκειας τριών χρόνων της Περιφέρειας Αττικής , το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» σε 30 δήμους της Αττικής , μετατρέπεται σε …υποέργο του . Όπως και οι τυχόν άλλες αντίστοιχες ιατρικές –κοινωνικές δομές αυτών των δήμων .
Όπως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης , ενημέρωσε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με το πρόγραμμα αυτό 200 άτομα σε κάθε ένα από τους 30 δήμους , θα παρακολουθούνται ιατρικώς και όταν διαπιστώνετε ανάγκη παρέμβασης ή οτιδήποτε άλλο , αυτό θα το πράττουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
Είναι ενδεικτικό ότι ούτε απαντήθηκε πως επελέγησαν οι συγκεκριμένοι αυτοί 30 δήμοι και όχι οι άλλοι 33 της Αττικής .
Όπως επίσης, ούτε στους δήμους αυτούς , μέχρι τώρα έχουν ενημερωθεί τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων τους ή οι εργαζόμενοι που θα επιφορτιστούν την υλοποίηση του προγράμματος.
Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι κανείς από τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά δεν συμπεριλαμβάνεται στους « 30» ενώ από την Περιφερειακή Ενότητα των Νήσων δεν επιλέχθηκε κάποιο απομακρυσμένο νησί αλλά η Σαλαμίνα .

πηγή