Ο Μητσοτάκης αρχίζει ήδη να γράφει την τρίτη του επιστολή

Σε συζήτηση για την ποιότητα του «δημόσιου λόγου και της δημοκρατίας» στην Βουλή καλεί αύριο ο Μητσοτάκης.

Φαντάζομαι θα μας πει για τότε που κατηγορούσε τον Τσίπρα πως «έδωσε την Μακεδονία για τις συντάξεις», για τότε που το κόμμα στο οποίο ηγείται, κατηγορούσε τον νεκρό πατέρα, του πολιτικού του αντιπάλου ως συνεργάτη της Χούντας, με πλαστές φωτογραφίες.

Μπορεί να μας πει για την «ποιότητα» του #ερχεται_πίτσα (αλλιώς ήταν) που τρεντάριζαν οι μηχανισμοί την ΝΔ στα social. Αλλά πάλι, επειδή αυτά είναι δύσκολα θέματα ίσως μας πει για την «ποιότητα της Δημοκρατίας» την οποία η κυβέρνηση του ανέβαζε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, πλησιάζοντας πιά την γειτονική Τουρκία, και ίσως να την ξεπεράσει αφού το επόμενο στοίχημα είναι να οδηγήσει στον θάνατο, κρατούμενο-απεργό πείνας.

Έπρεπε βέβαια να πραγματοποιηθούν εμβληματικές μεταρρυθμίσεις όπως η επαναφορά του χουντικού νόμου για τις διαδηλώσεις, και η ίδρυση αστυνομικών τμημάτων στα Πανεπιστήμια.

Στα σοβαρά: Τον Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει η «ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιο Λόγου» καθώς αυτός και η ΝΔ στην οποία ηγείται (και αυτό δεν αφορά όλη την ΝΔ) είναι τοξική απειλή για την Δημοκρατία και την ποιότητα του Δημόσιο Λόγο.

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί μια «φυγή προς τα μπρός» όπως τον συμβούλευσαν. Θα επικαλεστεί, πιθανά την ανάγκη μετριοπάθειας και θα στραφεί προς το Κέντρο, αφού βέβαια βούτηξε στο βόρβορο της ακροδεξιάς. Και όλα αυτά γιατί ο Φεβρουάριος ήταν ένα μαύρος μήνας για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του καθώς:

  • Το γλέντι της Ικαρίας ανέδειξε την αλαζονεία και την έλλειψη ενσυναίσθησης του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη
  • Η «Μήδεια» την ανεπάρκεια και την γελοιότητα του περίφημου ¨επιτελικού κράτους»
  • Και η υπόθεση του Λιγνάδη τον απόλυτα διεφθαρμένο και λούμπεν χαρακτήρα της «αριστείας» με την οποία μας έχουν ζαλίσει.Και έτσι ξεκινά η φάση της αποδρομής της ΝΔ του Μητσοτάκη και το ξέρουμε όλοι πια, και αυτοί.

Και ο Μητσοτάκης αρχίζει ήδη να γράφει την τρίτη του επιστολή, αυτήν προς τον διάδοχό του-για να θυμηθούμε το γνωστό ανέκδοτο