Κορωνοϊός: Ειδικά σχολεία – Στο νοσοκομείο 30χρονη εκπαιδευτικός

Πολλά είναι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα ειδικά σχολεία της Πάτρας σύμφωνα με το thebest.gr. Αν και η Αχαΐα είναι «κόκκινη» και σε αυστηρό lockdown εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο τα Ειδικά Σχολεία, δεν έκλεισαν όπως τα υπόλοιπα σχολεία. Όλα τα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά σχολεία δεν μπορούν να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Το γεγονός ότι τα παιδιά στα Ειδικά σχολεία δεν μπορούν να κρατήσουν αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό είναι κάτι που έχουν τονίσει κατά καιρούς οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας ότι η διασπορά του κορωνοϊού μέσα σε ένα τέτοιο σχολείο δεν μπορεί να αποφευχθεί σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μία 30χρονη εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου αφού ενώ είχε για 15 ημέρες πυρετό, έπεσε και το οξυγόνο της.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στην Υπουργό Παιδείας για τη διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναφέρει σχετικά :

  • 1. Τα Ειδικά σχολεία δεν προστατεύονται σε καμία περίπτωση σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τη λίστα, η οποία αναρτάται καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ με τα στοιχεία των σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων. Πρόσφατο παράδειγμα το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας το οποίο έχει φθάσει σε μία μόλις εβδομάδα στα 16 κρούσματα.
  • 2. Οι μαθητές δεν φορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μάσκα και δεν είναι εύκολο να τηρήσουν αποστάσεις και μέτρα προστασίας υγιεινής.
  • 3. Πολλοί μαθητές μας παρουσιάζουν αυξημένη ευαλωτότητα λόγω και άλλων υποκείμενων νοσημάτων επομένως χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.
  • 4. Στα διαλείμματα οι μαθητές/τριες αδυνατούν να τηρήσουν τις αποστάσεις. Αναλογιστείτε τι συμβαίνει όταν τα καιρικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους και δεν επαρκούν εσωτερικοί χώροι προαυλισμού.

Πηγή άρθρου: fresh-education