ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας για την μη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού

Η συνδικαλιστική Παράταξη ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού από την νοσηλευτική διεύθυνση. Με αυτή καταγγέλλει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται την παροχή της παροχή της στους εργαζόμενους γονείς του Νοσοκομείου την ειδική αυτή άδεια που δικαιούνται μετά την διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Αττικής.

Δείτε την ανακοίνωση- επιστολή

Σας απευθυνόμαστε εγγράφως, μετά από συνεννόηση με την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.,επειδή από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι γονείς, αντιμετώπισαν άρνηση. Γίναμε δέκτες ερωτημάτων από εργαζόμενους γονείς παιδιών στο σχολείο, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, με Κυβερνητική εντολή, για τον περιορισμό διασποράς covid-19.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπεται και στην επαναφορά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Μαρτίου 2020, ότι δικαιούνται άδεια σκοπού, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται, για τη διευκόλυνση γονέων με παιδιά στο σχολείο, 3 ημέρες άδεια ειδικού σκοπού 1 ημέρα κανονική άδεια με κυκλική επανάληψη στη συνέχεια.

Αιτούμαστε τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού, συμπληρωμένες με κανονική άδεια για τη 5νθήμερη εργασία,στο σύνολο των εργαζόμενων, που δικαιούνται. Τα υπόλοιπα κανονικών αδειών που δεν χορηγήθηκαν, με ευθύνη της Υπηρεσίας λόγω αυξημένων αναγκών, αντιμετώπισης του κορονοϊού και τα δεδουλευμένα οφειλόμενα ρεπό αποτελούν ένα άλλο κεφάλαιο, επίσης θεσμοθετημένο, που δ ε ν εμπλέκεται στη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού. Δηλ. δ ε ν συμψηφίζονται οι άδειες.

Σε άλλη περίπτωση, καταστρατηγείται,η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, για τη διευκόλυνση γονέων.

Για τη Συνδικαλιστική Παράταξη ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας Τα εκλεγμένα μέλη Δήμητρα Ζήση – Πέγκυ Καϊνανά