Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τις Επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον τους -Θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου»

https://thepressproject.gr

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει ότι τα μέλη της έγιναν μάρτυρες σε ακόμα μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος της αστυνομίας σήμερα στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την αστυνομία να επιτίθεται με χημικά και ξύλο κατά φοιτητών και ότι από τη μανία των αστυνομικών δεν ξέφυγαν ούτε οι εκπρόσωποι του Τύπου. Συγκεκριμένα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), χτυπήθηκε από αστυνομικούς ο Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εχθές είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς.

Για το συμβάν αυτό μάλιστα έγινε σήμερα αναφορά και στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν «συνήθεια».

Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Το Προεδρείο της ΕΦΕ