ΟΕΝΓΕ- Στις 16-12-20 στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ

Με ανακονιώσεις της ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι:

Στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και των Συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων και των Κ.Υ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Προκηρύσσει για την Τετάρτη 16/12 στάση εργασίας 11:00 πμ. με 3:00 μμ. για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας απαιτώντας η κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους και τους καλεί σε αγώνα- ασπίδα προστασίας απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και της ζωής μας.

Θα συμμετέχει την Τετάρτη 16/12 και ώρα 12 το μεσημέρι σε παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπροσώπων φορέων προς τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση προς άλλο νοσοκομείο του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και των λοιπών υγειονομικών.

Τέλος όσον τον ισχυρισμό του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας για την πορεία της επιδημίας, την Παρασκευή 11/12, ότι: «είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και με όλους τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό στις υγειονομικές δομές έτσι ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα τι συμβαίνει». Δηλώνει ότι :

Όσο αλήθεια είναι ότι «η κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ότι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.», άλλο τόσο ισχύει ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και τους υγειονομικούς.