Συναγερμός σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη με 12 κρούσματα

Διαβάζουμε για μια ακόμη υγειονομική δομή, αυτή τη φορά ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη, όπου ο covid-19 κάνει πάρτι .Για μια ακόμα φορά δεν έτυχε πέτυχε.

Δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και 2 εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με covid-19. Πέντε έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο και οι 2 εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ήδη το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ, ενώ αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων tests σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

Σύμφωνα δε με την Διεύθυνση του θεραπευτηρίου, στην κλινική εφαρμόζονται όλες οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Την είδηση την διαβάσαμε στο libre και δυστυχώς το δημοσίευμα δεν περιλάμβανε κάποια πληροφορία για έλεγχο της τήρησης των πρωτοκόλλων από την ΕΑΔ που έχει την αρμοδιότητα. Προφανώς η ΕΑΔ και ο κος Μπίνης είναι απασχολημένοι με τον έλεγχο την τηλεργασίας και την επιβολή προστίμων σε εργαζόμενους.