Θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την καταχρηστική απόφαση της Διοίκησης Π. Γ.Ν.Ι. που Καθαιρεί-υποβαθμίζει Στελέχη

Παράνομη και καταχρηστική η Απόφαση της Διοίκησης ΠΓΝΙ που Καθαιρεί-υποβαθμίζει Στελέχη του Νοσοκομείου. Προκύπτουν Ποινικές ευθύνες, που θα αναζητηθούν…

Μέσα στην έξαρση της Πανδημίας, με το ΠΓΝΙ να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στη προσπάθεια του να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες Νοσηλείας περιστατικών covid-19, επέλεξε η Διοίκηση του ΠΓΝΙ να προβεί σε ενέργειες που είναι προδήλως παράνομες και για τις οποίες προκύπτουν και Ποινικές ευθύνες.

Με μια απόφαση, Καθαιρεί και Υποβαθμίζει Τομεάρχες και Προϊστάμενους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κατά παράβαση της υπάρχουσας Νομοθεσίας αλλά και χωρίς να έχουν προκύψει ανάγκες σε υπηρεσιακό επίπεδο από: Να προκύπτει κενούμενη Θέση( λόγω αποχώρησης). Να υπάρχουν Αναφορές ή καταγγελίες για υπηρεσιακή και επαγγελματική ανεπάρκεια που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αντίθετα, οι διωκόμενοι έχουν άψογους υπηρεσιακούς φακέλους και άριστες Αξιολογήσεις. Τι προβλέπει λοιπόν ο Νόμος, που μια χρηστή Διοίκηση Αρίστων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εφαρμόσει;

Νόμος 4369 : Άρθρο 30 Μεταβατικές διατάξεις, όπως διατηρήθηκε και ΙΣΧΥΕΙ με το Ν.4674/2020: 1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι. β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου»

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ, με αλλεπάλληλες Ανακοινώσεις, έχει καταγγείλει διαχρονικά τις Διοικήσεις που δεν τηρούν το Θεσμικό Πλαίσιο που υπάρχει και προχωρούν  σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ καθαιρέσεις- τοποθετήσεις. Μάλιστα για το Θέμα των παραβιάσεων του σχετικού Πλαισίου, κατέθεσε, το 2017, Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (!!)  όπου αναφέρει: «ότι με τις διατάξεις του νόμου 4336/2016 εισήχθη νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων τροποποιώντας το ήδη υφιστάμενο. «Μέχρι την εφαρμογή παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων και ιδιαιτέρως του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και τις απιστίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» .

Σύμφωνα λοιπόν με τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Διοίκηση των Αρίστων του ΠΓΝΙ με την απόφαση της να Καθαιρέσει – Υποβαθμίσει Στελέχη του Νοσοκομείου, κατά παράβαση του υπάρχοντος Νομικού Πλαισίου, έχει τελέσει Ποινικά Αδικήματα, αυτά της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Και προφανώς αυτά ελπίζουμε ότι θα διερευνηθούν από τις Αρμόδιες Αρχές.

Είναι προφανές, ότι η Διοίκηση των Αρίστων του ΠΓΝΙ, οφείλει να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ τη παράνομη απόφαση και να επαναφέρει στις θέσεις τους υπαλλήλους που Καθαιρέθηκαν. Τυχόν κάθε άλλη απόφαση της την καθιστά υπόλογη απέναντι στους Εργαζόμενους και προφανώς και τη Δικαιοσύνη.

Είναι λυπηρό το φαινόμενο, ότι η  διαχρονική ΕΥΘΥΝΗ των Κυβερνήσεων (και της προηγούμενης..) να μην προχωρήσουν, παρά την ύπαρξη πλαισίου στις Κρίσεις Θέσεων ευθύνης, έχει σαν αποτέλεσμα από τη μια, την «ομηρεία» των Εργαζομένων και από την άλλη τις Διοικήσεις να παρανομούν και να αυθαιρετούν απροκάλυπτα, αδιαφορώντας για το «αίσθημα Δικαίου», αρκεί να ικανοποιήσουν το κομματικό ακροατήριο και να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια που οφείλουν σε όσους τους επέλεξαν. Αυτό δηλαδή που έκανε και η Διοίκηση των Αρίστων του ΠΓΝΙ, με τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού «πίσω από τις λέξεις» κρύβεται η τακτοποίηση στελεχών της Ν.Δ . Και όπως φαίνεται είμαστε ακόμα στην αρχή, έπεται και συνέχεια….

Υ.Γ 1: Μας προξενεί εντύπωση η Σιωπή του Σωματείου του ΠΓΝΙ , όταν στη σύνθεση του περιλαμβάνει 3 μέλη(!!)  του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν θα πάρουν άραγε θέση, με βάση τις ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ Αποφάσεις και τη Μηνυτήρια Αναφορά της Ομοσπονδίας; Θα μείνουν σιωπηλοί, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι; Ότι η απόφαση της Διοίκησης  φέρνει τη «σφραγίδα» της πλειοψηφίας του Σωματείου, αφού  2 που τακτοποιούνται είναι μέλη του; Για να δούμε…

Υ.Γ 2 : Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της παράνομης  Απόφασης της  Διοίκησης των Αρίστων  και οι νέοι απέδειξαν με το καλημέρα ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ τη θέση που τους έδωσε το κομματικό κατεστημένο. Εάν νομίζουν ότι με απειλές και μαγκιές θα επιβληθούν στους εργαζόμενους, μάλλον δεν κατάλαβαν καλά. Ας μαζευτούν και να είναι προσεκτικοί, γιατί θα μας βρουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ απέναντι…