Η αξιωματικός της ΕΛΑΣ Σοφία Βαγενά μιλά για την αύξηση κατά 20% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Η αξιωματικός της ΕΛΑΣ Σοφία Βαγενά, μιλάει στο tvxs.gr για τις προσπάθειες της ίδιας και της παράταξης Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών, που είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιτέλους υπηρεσία Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας στην ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο tvxs.gr : «Έχει ιδρυθεί το τμήμα, όμως απέχουμε πολύ μέχρι να εκπληρωθεί ο σκοπός του. Λειτουργούν τα γραφεία αλλά ο ρόλος τους είναι καθαρά επιτελικός και τήρησης στατιστικών δεδομένων. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά. Αυτονομία με συγκεκριμένο προσωπικό που να ασχολείται μόνο με αυτό. Αυτή τη στιγμή, τα άτομα που εργάζονται στα γραφεία δεν έρχονται σε επαφή με τα θύματα. Άρα ποιος είναι ο λόγος που τα ιδρύσαμε;»

Η αξιωματικός, μιλάει επίσης για την αύξηση κατά 20% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην περίοδο του lockdown, ποσοστό στο οποίο δεν υπολογίζονται τα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται αλλά και για τη λεκτική και σωματική βία που ασκούν άνδρες της αστυνομίας σε γυναίκες διαδηλώτριες: «Υπάρχουν αξιωματικοί που το κάνουν αυτό προσβάλλοντας όλη την αστυνομία αλλά μήπως πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτούς που δίνουν τις εντολές;» σχολιάζει λιτά.

πηγή :tvxs.gr