ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Στις 26 Νοεμβρίου απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε την κατηγορία ότι για όλα φταίμε εμείς

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καλεί τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΔΠΤΕ απεργούμε την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ με το δεύτερο lockdown βρέθηκε απροετοίμαστη με τα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους .

Ομολογεί, πως  8 μήνες τώρα το σύστημα υγείας έμεινε αθωράκιστο από ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ. Νοσηλευτές μετακινούνται από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να βάλουν «πλάτη» στα επιβαρυμένα νοσοκομεία. Αυτοί οι εργαζόμενοι ΗΡΩΕΣ των Δημόσιων Νοσοκομείων που τους πετούσε στο δρόμο (διαθεσιμότητα- απόλυση) η κυβέρνηση της ΝΔ, υποκριτικά σήμερα  τους χειροκροτεί χωρίς ίχνος ντροπής.

Έχει χαθεί ολοκληρωτικά ο έλεγχος μετά τον εφησυχασμό του πρώτου κύματος της πανδημίας. Οι πιέσεις για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, έφερε ένα ανεξέλεγκτο άνοιγμα. Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, η σαρδελοποίηση των πολιτών στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Το μόνο που κάνει ως τώρα η κυβέρνηση είναι να επιδίδεται σε εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο για το αύριο, για να μην πάρει σήμερα τα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας.

Τα κακώς πεπραγμένα και οι ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων covid-19 είναι οι ΝΕΟΙ, εκ στόματος Κυρ. Μητσοτάκη. Η ατομική ευθύνη έχει γίνει καραμέλα τη στιγμή που η πανδημία δείχνει τα δόντια της σπάζοντας το ένα μετά το άλλο ρεκόρ, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης και οι μηχανισμοί προπαγάνδας δουλεύουν ασταμάτητα.

 • Καμία ευθύνη στην απραξία της κυβέρνησης για τα μειωμένα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
 • Καμία ευθύνη για την αύξηση των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας εν μέσω πανδημίας και τις μάσκες τραπεζομάντηλα.
 • Καμία ευθύνη για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
 • Καμία ευθύνη για την ανεργία που αυξάνεται.

Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης η εργαλειοποίηση της πανδημίας για τα σχέδια της πολιτικής της. Με τον περιορισμό κατ΄οίκον βρήκε πρόσφορο έδαφος να περιορίσει τόσο τη δημοκρατική ελευθερία, όσο και να περάσει αντεργατικά ν/σ για να εκπληρώσει τις επιταγές που έλαβε προεκλογικά από την ελίτ  των επιχειρηματιών.

Mε κατάργηση του 8ώρου και την απλήρωτη υπερωρία, την απόλυση εργαζομένου  χωρίς αποζημίωση με τον πτωχευτικό κώδικα, την απομακρυσμένη ηλεκτρονική ψήφο στα σωματεία που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία, καθώς και στο Δημόσιο οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνονται με πανελλαδικές εξετάσεις και τεστ προσωπικότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας μη ξεγελιόμαστε, η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε τα εντελώς απαραίτητα.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Νοέμβρη και διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
 • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, ιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών.
 • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
 • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε την κατηγορία ότι για  όλα φταίμε εμείς και ιδιαίτερα οι νέοι.

Να αναλάβει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση τις ευθύνες της.

Εκ μέρους των μελών του ΚΣτης ΟΔΠΤΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 • Βασιλάκης Ανδρέας Παν. Πατρών
 • Παλαιού Αλεξάνδρα ΕΜΠ
 • Χατζηπαύλου Θοδωρής ΕΚΠΑ