Απίστευτο!! Μετακινούν εργαζόμενους δημόσιων νοσοκομείων στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές! Το «Επιτελικό Κράτος» δίνει τα ρέστα του…

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση αναδεικνύει τον ηρωισμό των εθελοντών που πάνε να βοηθήσουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και ΟΛΟΙ μιλάνε για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε προσωπικό, την ίδια στιγμή, η 3η ΥΠΕ με τη σύμφωνη γνώμη του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, με μια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απόφαση μετακινεί 10 εργαζόμενους(!!)  από Δημόσια Νοσοκομεία στην μία από τις επιταγμένες Κλινικές. Και σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται και άλλες μετακινήσεις υπαλλήλων στις Ιδιωτικές Κλινικές. Ωραίο το «Επιτελικό Κράτος» της Ν.Δ. Και παχυλές αποζημιώσεις και προσωπικό στους Ιδιώτες. Μάλλον, όπως φαίνεται,  οι Ιδιώτες επίταξαν το Δημόσιο….

Είναι φανερό ότι οι «επιτάξεις» της Κυβέρνησης είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού οι Κλινικάρχες όχι μόνο θα αποζημιωθούν για να τις λειτουργήσουν και να υποδεχτούν περιστατικά covid-19 αλλά αυτό θα γίνει και με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό γίνεται μάλιστα όταν τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό τόσο εξαιτίας της απουσίας μόνιμων προσλήψεων και της χρόνιας υποστελέχωσης, όσο και των νέων κενών που δημιουργούνται αφού ένας μεγάλος αριθμός  εργαζομένων στην υγεία νοσεί ή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα πολλές εκατοντάδες κλίνες δημόσιων νοσοκομείων δεν αξιοποιούνται σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και της άρνησης της Κυβέρνησης να ανοίξει τα νοσοκομεία και τις κλινικές που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ κ. α). Αντί λοιπόν να ανοίξει τις κλειστές κλίνες με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, επιλέγει το deal με τους Ιδιώτες με τις γνωστές «αποικιακού» χαρακτήρα συμβάσεις, και με μετακινήσεις προσωπικού.

Στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ ζητήσαμε να υπάρξει καταγγελία από την Ομοσπονδία για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, στην απόφαση που θα βγει. Στην απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ που εκδόθηκε, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ(!!)  για τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Ιδιωτική Κλινική. Ο κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει τέλος…