Με ένα επίδομα επιχειρούν να διχάσουν τους Υγειονομικούς, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του διαίρει και βασίλευε, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχει τόσο απέναντι στο λαό όσο και στους υγειονομικούς για την διαχείριση της πανδημίας, επιχειρεί να διχάσει για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους στο ΕΣΥ με ένα επίδομα που θέλει να το δώσει επιλεκτικά.

Συγκεκριμένα, με επείγον μήνυμα που απέστειλαν σήμερα οι ΥΠΕ στα Νοσοκομεία σήμερα, ζητούν να τους δοθούν καταστάσεις μέσα σε λίγες ώρες για την χορήγηση του βοηθήματος στις οποίες  θα περιλαμβάνονται όχι όλοι οι εργαζόμενοι αλλά ένα μεγάλο μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων δεν εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του covid-19. Δείτε το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ:

«Σας αποστέλλουμε συνημμένο πίνακα excel προς συμπλήρωση, με  το προσωπικό που απασχολήθηκε και απασχολείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε Τμήματα, Κλινικές, Ιατρεία, Τ.Ε.Π., Μ.Ε.Θ. ή άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19. Στην πρώτη καρτέλα θα καταγράψετε ονομαστικά όλο το προσωπικό στα παραπάνω τμήματα, ακολουθώντας τις οδηγίες που εμπεριέχονται στον πίνακα. Στην δεύτερη καρτέλα θα αναφέρετε αριθμητικά το σύνολο του προσωπικού στα παραπάνω τμήματα, ακολουθώντας τις οδηγίες που εμπεριέχονται στον πίνακα. Θερμή Παράκληση όπως τηρήσετε το χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία στο Υπουργείο Υγείας. Προθεσμία: Δευτέρα 23-11-2020, ώρα 09:00 Ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου»

Οι διαχωρισμοί αυτοί ακολουθήθηκαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την γνωστή δωρεά και την χορήγηση επιδόματος εκ μέρους των μεγάλων «ευεργετών» και τις αδικίες που είχαν προκύψει.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο αφού θα «διαφημίζει»  στην κοινωνία ότι στηρίζει τους υγειονομικούς και την ίδια ώρα θα αποκλείει ένα μεγάλο μέρος από την χορήγηση ενός εκτάκτου επιδόματος.

Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) καταγγέλλει την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων στην Υγεία την ίδια ώρα που αυτοί δίνουν την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την σωτηρία της Κοινωνίας. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα να επεκτείνει τα ΒΑΕ στους Υγειονομικούς, να επαναφέρει τα Δώρα και το Επίδομα Αδείας και να αποκαταστήσει τους μισθούς τους που στα μνημόνια έχουν περικοπεί πάνω από 35%.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να αντιδράσουν άμεσα και να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων:

Να αποστείλουν καταστάσεις που  να συμπεριλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!!

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ  ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!