Επιτελική Καραντίνα – μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι της 7 Νοεμβρίου 2020, δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ σχετική ΥΑ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, από σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2020, στις 6:00 το πρωί, ολόκληρη η χώρα, μπαίνει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας -lockdown προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Όμως σήμερα η αστυνομία δεν βεβαιώνει πρόστιμα, επειδή δεν έχει τυπωθεί το ΦΕΚ με την απόφαση απαγόρευσης. Καθώς μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι της 7 Νοεμβρίου 2020, δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των προστίμων με την έναρξη του δεύτερου lockdown από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες του απαγορευτικού θα φτάσει πλέον τα 300. Με ψευδή βεβαίωση στον εργοδότη επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ. Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν την αναστολή λειτουργιάς επιβάλλεται πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.Βέβαια για να ισχύσουν όλα αυτά απαραίτητη προυπόθεση είναι η δημοσιευσή τους σε ΦΕΚ.

Τελικά το ΦΕΚ του Lockdown εκδόθηκε Προχρονολογημένο!

Μια ακόμα παρακμιακή λαθροχειρία των αρίστων. Το ΦΕΚ έχει χθεσινή ημερομηνία, αλλά η ηλεκτρονική υπογραφή του αποκαλύπτει την απάτη καθώς υπογράφηκε σήμερα 14:14:08. Επικίνδυνα παιγνίδια με την δημοκρατία.

Image