Κατάργηση της Χειρουργικής λειτουργίας των Νοσοκομείων, επέλεξε η Κυβέρνηση. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Η κυβερνητική άνωθεν εντολή για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές υψηλού κινδύνου που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και 20% στην Υπόλοιπη Ελλάδα,  είναι μεθόδευση καταστροφική, απάνθρωπη και προφανώς θανατηφόρα για τους πολίτες.

Αποτελεί ανοικτή ομολογία από την κυβέρνηση πως όλους τους προηγούμενους μήνες ούτε «θωράκισε το ΕΣΥ», ούτε προσλήψεις έκανε και γι’ αυτό πάλι όπως την άνοιξη θέλει να μετακινήσει προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID. Χαρακτηριστική ήταν η «φιέστα» στο Σωτηρία, παρουσία του κ. Πρωθυπουργού, όπου οι « 50 κλίνες ΜΕΘ» ήταν τελικά 12, και θα λειτουργήσουν(;)  με 16 Αποσπασμένους Γιατρούς (χωρίς σχετική εμπειρία αρκετοί..) και 50 Νοσηλευτές αποσπασμένους από Νοσοκομεία και Κ.Υ…

Αποτελεί ανοικτή ομολογία πως η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας από χειρουργικές παθήσεις ή άλλο τύπου επεμβατικές πράξεις. Εξάλλου ποτέ δεν θα απασχολήσουν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η ένοχη σιωπή των «Ειδικών της Επιτροπής» στους οποίους μάλιστα «απαγορεύεται να ασκούμε κριτική» σύμφωνα με τον κ. Πρωθυπουργό. Ας μας εξηγήσουν ποιά ακριβώς επιστήμη προβλέπει την σχεδόν πλήρη κατάργηση της χειρουργικής δραστηριότητας στην δημόσια περίθαλψη και πού ακριβώς σύμφωνα με την επιστήμη τους θα πηγαίνουν να χειρουργούνται οι φτωχοί άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές.

Ήδη, παρά τις «δεσμεύσεις» στην ΕΙΝΑΠ των Διοικητών της 1-2ης ΥΠΕ, ότι αυτό δεν θα εφαρμοστεί, σε αρκετά Νοσοκομεία( π χ Ιπποκράτειο Αθήνας) προχωράνε σε εφαρμογή των  σχετικών Κυβερνητικών αποφάσεων μειώνοντας τη λειτουργία των Χειρουργείων, μόνο για Ογκολογικά και Επείγοντα Περιστατικά.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες του χώρου ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν πρωτοβουλία για να μην ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η σχετική εγκύκλιο, που βάζει ταφόπλακα στην λειτουργία των Νοσοκομείων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών με ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Τέλος είναι καθήκον ΟΛΩΝ των Σωματείων, με παραστάσεις και παρεμβάσεις στις Διοικήσεις να αναδείξουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση, που υπονομεύει το ρόλο και τη λειτουργία του κάθε Νοσοκομείου, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της.

Εμείς, το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, από Δευτέρα 2/11, σε ΟΛΑ τα Σωματεία, τα σχήματά μας θα βάλουν το ζήτημα για ΑΜΕΣΗ σύγκλιση των Δ.Σ των Σωματείων, έκτακτες Γ.Σ, όπου μπορούν,  και παρεμβάσεων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αναδεικνύοντας τα ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΩΛΗΜΑΤΑ που θα προκύψουν εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Τέλος το ίδιο θα βάλουμε στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, τη Τρίτη 3/11, ζητώντας ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με την ΟΕΝΓΕ, στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της σχετικής Απόφασης.

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ι!!