Άλλο ένα δείγμα αυθαιρεσίας σε Νοσοκομείο, αυτή την φορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πραξικοπηματική και αυθαίρετη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκου Ιωάννη, να μην επιτρέψει στα εκλεγμένα, αιρετά μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου την συμμετοχή τους στο  Διοικητικό Συμβούλιο.

Με την πράξη του αυτή καταπατά την δημοκρατική νομιμότητα και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου καθώς αν  κατά την συνεδρίαση συλλογικού οργάνου απουσιάσει τακτικό μέλος το οποίο δεν είχε προσκληθεί, (ούτε στη νομολογία δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις άρνησης συμμετοχής)   η συνεδρίαση είναι παράνομη (βλ. ΣτΕ 417/12, 1195/12, 4296/2012 ) . 

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προσκληθεί σε πλήθος άλλες καταγγελίες για απόπειρες διοικήσεων νοσοκομείων να φιμώσουν την φωνή των εργαζομένων τους. (εδώ σχετικά με το Λαϊκό)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου :

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκου Ιωάννη, να μην επιτρέψει στους εκλεγμένους, αιρετούς συναδέλφους μας την συμμετοχή τους στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς να έχει λήξει η θητεία τους.
Χωρίς καμιά απόφαση, χωρίς έγγραφα και με το έτσι θέλω έκλεισε την πόρτα στους εκπροσώπους μας, τόσο του Ιατρικού προσωπικού αλλά και του λοιπού προσωπικού.
Πρόκειται για Πραξικόπημα!!.
Η αντιδημοκρατική του στάση στερεί την φωνή, τον έλεγχο και την γνώμη της εκπροσώπησής μας στα Δ.Σ.
Τον καλούμε να επανέλθει άμεσα στο δρόμο της Δημοκρατίας της Ελευθερίας και της Νομιμότητας.
Καλούμε τόσο την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο να τον βάλει στην θέση του. Οι προϊστάμενοι του έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, ειδικά όταν υπάρχει η πανδημία του Κορωνοιού.
Αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου, δημιουργεί νέα. Ο «νέος Διοικητής» μας αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν μας κάνει καμία έκπληξη αφού το έχουμε ξαναδεί και παλιότερα το έργο του.
Το χτεσινό Δ.Σ. θα πρέπει άμεσα να επαναληφθεί και όλες οι αποφάσεις του είναι άκυρες.
Τον καλούμε να δώσει λύσεις όπως ο ίδιος ευθύνεται, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, στα μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν επαρκούν, να εγκρίνει τις άδειες ειδικού σκοπού που αιτούνται και δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε ευπαθείς ομάδες και για την φροντίδα των τέκνων τους και τους αγνοεί χωρίς να τους δίνει καμία απάντηση. Να οργανώσει τις υπηρεσίες ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες εφεδρείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας με εκ περιτροπής εργασία, και όπου γίνεται με εξ αποστάσεως εργασία. Αυτά δηλαδή που γίνονται σε άλλα Νοσοκομεία και υπηρεσίες, για αυτά που έχει νομοθετήσει το κράτος ώστε να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και την μη διάδοση του Κορωνοιού μέσα σε αυτά.
Η Ανάδειξη του Πραξικοπήματος και των προβλημάτων είναι αναγκαία και πρέπει να δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΙΧΟΛΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ‘ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ’
Πολυμέρη 134, 38221 Βόλος Τηλ.- Fax 2421351147