«Σιωπητήριο» επιβάλλουν Υπουργείο Υγείας και Διοικήσεις Νοσοκομείων. Τι έγινε ρε παιδιά. Άλλαξε το Πολίτευμα της χώρας και δεν το μάθαμε;

Φαίνεται ότι κάποιοι στη Κυβέρνηση της Ν.Δ, με αφορμή τη Πανδημία του Κορωναιού, πιστεύουν ότι βρήκαν «άλλοθι» για να περιορίσουν κατοχυρωμένα Δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Όπως διαπιστώνουμε, η Ακροδεξιά ρητορική, παραμένει κυρίαρχη σαν έκφραση της Κυβέρνησης, πέρα από τα εργασιακά και στα δικαιώματα λόγου και στο χώρο της Υγείας.

Έτσι, σύμφωνα με εσωτερικά σημειώματα από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο Αθηνών» απαγορεύεται να προβαίνουν σε δηλώσεις οι γιατροί και το προσωπικό των Νοσοκομείων «χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Διοίκηση»!!  Εξηγείται έτσι γιατί παραμένει στο σκοτάδι η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας και οι Νοσοκομειακοί γιατροί που καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας στοχοποιούνται και λοιδορούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη.

Ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο του «Λαϊκού» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγγραφες στα Μέσα Ενημέρωσης που αφορούν στη διαχείριση «ύποπτων» ή επιβεβαιωμένων περιστατικών του νέου Κορωνοϊού». Ενώ το έγγραφο του Ευαγγελισμού, το πάει πιο μακριά, αφού απαγορεύει ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ, για θέματα του Νοσοκομείου, χωρίς την έγκριση της Διοίκησης!!

Και δεν υπάρχουν μόνο οι ανακοινώσεις. Συνδικαλιστής, ο οποίος μίλησε σε Κανάλι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου του, μόλις βγήκε από το studio, δέχθηκε τηλεφώνημα από το Διοικητή, που τον επέπληξε, «πως μίλησε χωρίς να του έχει δώσει άδεια!!». Ενώ σε όσους από εργαζόμενους στα Νοσοκομεία διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  και ζητούν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, γίνονται συστάσεις να μείνουν «σιωπηλοί», ή προειδοποιούνται ότι μια ΕΔΕ κρέμεται «επί κεφαλή τους».

Είναι εμφανής η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στην Υγεία το δόγμα «Νόμος και Τάξη», με προφανή στόχο από τη μια να μην υπάρχουν φωνές που να αναδεικνύουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα  και από την άλλη να μην υπάρχουν  οργανωμένες αντιδράσεις από τους Εργαζόμενους στην Υγεία που να υπονομεύουν το αφήγημα της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ « ΟΛΑ τα κάνουμε τέλεια, με το Μεγάλο Τιμονιέρη Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να ηγείται της προσπάθειας αυτής».  Για αυτό και 11.000.000 € στα ΜΜΕ από την ΝΔ για μηνύματα για τον Κορωνοιό, που ο νόμος προβλέπει να μεταδίδονται ΔΩΡΕΑΝ. Αναβολή καταβολής στο δημόσιο ταμείο 21.000.000 € από τους Καναλάρχες. 13.500.000 € στα ΜΜΕ από τους Περιφερειάρχες. ΣΥΝΟΛΟ: 45.500.000€. Τα «φωτοστέφανα» κ η προπαγάνδα ακριβοπληρώνονται!

Εμείς, συνεχίζουμε τον Αγώνα, αναδεικνύοντας, τις ελλείψεις, τα προβλήματα και διεκδικώντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: «Πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των Δομών και Εργαζομένων με Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, να προκηρυχθούν ΑΜΕΣΑ οι 4000 Θέσεις. Άνοιγμα και στελέχωση ΟΛΩΝ των Δημοσίων Μονάδων ΜΕΘ. Να ολοκληρωθούν οι 2000 Προσλήψεις Επικουρικού και να υπάρχει  έγκριση για 2000  ΝΕΕΣ θέσεις Επικουρικού Προσωπικού. Ένταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επίταξη ΟΛΟΥ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας

Στις 7 Απρίλη σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές Υγείας οι Εργαζόμενοι σπάμε στη πράξη «το σιωπητήριο» που θέλει να μας επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Και με συμβολικές στη πράξη, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στη Κυβέρνηση και τη Κοινωνία, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, και με τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ και τη ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ δυναμώνουμε τον Αγώνα μας για την ανάδειξη των ελλείψεων και των προβλημάτων και διεκδικώντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!.

Στις 7 Απρίλη ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!. ( Εκτός των υπαλλήλων της Κυβέρνησης, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που απέχουν προκλητικά…)

Υ.Γ : Οφείλει ΧΘΕΣ το Συνδικαλιστικό Κίνημα, να ζητήσει ΑΜΕΣΑ από τη Κυβέρνηση την ΠΛΗΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, με ΣΟΒΑΡΗ Υγειονομική Παρουσία, των χώρων διαμονής των προσφύγων σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Να μπει ΤΕΛΟΣ εδώ και τώρα, στα σχέδια της Κυβέρνησης, όπου με αφορμή τα κρούσματα του Κορωνοϊού, στα ΚΥΤ,  κάνει «πρόβα» για τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ. Μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να τους σταματήσουμε, μαζί με τους εργαζόμενους και τη Κοινωνία!!.