ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ο Πρόεδρος του Νομαρχικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε την άμεση πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ.
Ο Πρόεδρος παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων  αναφορικά με κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων σε κάθε παραχώρηση αντικειμένων του τομέα καθαριότητας, σε κερδοσκοπικά συμφέροντα ζήτησε την άμεση πρόσληψη προσωπικού και στον τομέα της καθαριότητας, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο της ΠΝΠ που δίνει στους ΟΤΑ αυτή την δυνατότητα. Στην τηλεφωνική του επικοινωνία  εξήγησε τους τους λογούς που καθιστούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού στο δήμο απαραίτητη και αναγκαία. Ο τομέας της καθαριότητας ,έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης αυτήν την περίοδο, επειδή οι εργαζόμενοι που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες και αυτοί που έχουν μικρά παιδιά πήραν άδεια ειδικού σκοπού και ταυτόχρονα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να νοσήσουν εξαιτίας της επαφής τους με τα οικιακά απορρίμματα και ολόκληρη η βάρδια να τεθεί σε καραντίνα. Οι συνθήκες επιβάλλουν να προστεθούν εργάτες ώστε να μην σταματήσει ο οδοκαθαρισμός ή η αποκομιδή, σε περίπτωση ενός κρούσματος.
Επιπλέον η ανάγκη συχνής απολύμανσης των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων, εξαιτίας της πανδημίας, απαιτούν επιπλέον προσωπικό . Τέλος επανέλαβε στον κ. Δήμαρχο την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων σε κάθε παραχώρηση αντικειμένων του τομέα καθαριότητας, σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε , πως η Δημοτική Αρχή θα εξετάσει το αίτημα για τις προσλήψεις.
με πληροφορίες από epirusgate.blogspot.com