Φτάνουν πια τα επικοινωνιακά παιχνίδια! Δώστε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης τώρα!

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας εκταμιεύει συνεχώς χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά υπηρεσιών επικοινωνιακής προβολής των έκτακτων μέτρων και στην εκπαίδευση λόγω της αναστολής των σχολικών μονάδων.

Την ίδια στιγμή όμως το σχολικό δίκτυο και οι πλατφόρμες που προτείνονται από το Υπ. Παιδείας «σέρνονται» και παράλληλα δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία από την πλευρά του για τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα ώστε να συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ας αφήσουν επιτέλους την επικοινωνιακή «πασαρέλα» στα ΜΜΕ και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με την εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευτικοί δίνουν μάχη για να βρίσκονται κοντά στους μαθητές τους…

Ενδεικτική της στάσης αυτής του Υπουργείου είναι και η απόφαση μεαρ. πρωτ.: 42780/B4/02-04-2020 με ΑΔΑ- ΩΘΙΙ46ΜΤΛΗ-ΧΟ7  για την  προμήθεια υπηρεσιών » με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο για την στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού (COVID-19)»

interweaveagency (3)