ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά των «ηρώων με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» απέρριψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης!!.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη όπου μίλαγε για τους «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες» και αποδείχθηκε στη πράξη, ότι για άλλη μια φορά κοροϊδεύει  και εξαπατά τους εργαζόμενους στην Υγεία. Και ότι λέει, τα λέει γιατί έτσι τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου και όχι μόνο δεν τα πιστεύει, αλλά θα μας ξεχάσει, πολύ γρήγορα μάλιστα, μόλις περάσει η Πανδημία.

Την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων, αλλά και του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζήτησαν με τροπολογία 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εύλογο και αναμενόμενο χρέος, στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές περιόδους, η Πολιτεία να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσφορά στη δημόσια Υγεία των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη κατά του Κορωνοϊού» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τη Κυβέρνηση  να προχωρήσει σε «Έμπρακτη στήριξη και όχι μόνο συμβολικές ενέργειες» κάνοντας αποδεκτή τη Τροπολογία που κατατέθηκε με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» απέδειξε στη Πράξη ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πως εννοούσε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ότι θα στηρίξει τους «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες».

Απέρριψαν, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, την Πρόταση-Τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και την υποστήριξε και το ΚΙΝΑΛ, για ΈΝΤΑΞΗ των εργαζομένων στην Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.!!

Μάλιστα, όχι μόνο δεν την έκαναν αποδεκτή, ούτε σαν βάση συζήτησης με τις απαραίτητες αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις,  αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ότι αποδέχονται την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ και ότι θα φέρουν, το επόμενο διάστημα στη Βουλή, πρόταση η Κυβέρνηση της Ν.Δ για των Ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ!!. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με ξεκάθαρο τρόπο, στη Βουλή,  δήλωσε ότι δεν είναι στο Κυβερνητικό της Πρόγραμμα, η Ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ!!.

Για μια φορά ακόμη, άλλη μια ΥΠΟΣΧΕΣΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, απέναντι στους εργαζόμενους στην Υγεία, αποδείχθηκε «ακάλυπτη» και «άνευ αντικρίσματος». Όπως «ακάλυπτη» και «άνευ αντικρίσματος»  αποδείχθηκε και άλλη μια ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κ. Μητσοτάκη, που είχε δώσει στις 16 Ιουλίου από το Υπουργείο Υγείας. «1.Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες σχετίζονται με τις προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών.» Όσο τους είδατε εσείς στα Νοσοκομεία, τους είδαμε και εμείς,10 μήνες μετά, με τις 1350 Θέσεις να έχουν «χαθεί» στα συρτάρια του Υπουργείου…

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός θα ξεχάσουν τους Υγειονομικούς, μόλις τελειώσει, με το καλό, η Πανδημία του Κορωνοϊού και μαζί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μόλις σβήσουν τα φώτα της Δημοσιότητας και οι «ήρωες» θα ξαναγίνουν δακτυλοδεικτούμενοι του κάθε Παπαδημητρίου και Προτοσάλτε, στα ΜΜΕ. Και θα ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, προσωρινά, κάνοντας «την ανάγκη φιλοτιμία» μια και ο Ιδιωτικός Τομέας στη Πανδημία  ή την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ή φρόντισε να τα κονομήσει με «χρυσά συμβόλαια των 1600€»  στην Ασφάλεια που του πρόσφερε απλόχερα η Κυβέρνηση. Στη συρρίκνωση των Δημόσιων Δομών Υγείας, τα ΣΔΙΤ και τα ΝΠΙΔ. Μέσα στη κρίση έκαναν το Γ.Ν Κομοτηνής ΝΠΙΔ, για όσους το ξέχασαν.Και όποιοι πιστεύουν  ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν το 2012-2014, ο Λαός μας, με τις σοφές του παροιμίες, δίνει τη καλύτερη απάντηση. «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».