Γιατί δεν αξιοποιείται η ΕΡΤ για εκπαιδευτική τηλεόραση στους μαθητές ;

Δύο ασύνδετα γεγονότα που σχετίζονται όμως με τον τρόπο σκέψης και αντίληψης για τον ρόλο του Δημοσίου.

Η Δημόσια Τηλεόραση αυτή την περίοδο θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο για τους μαθητές μας με τη λειτουργία εκπαιδευτικής τηλεόρασης, προβολή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, περιβαλλοντικά, κ.ά. Ήταν μια από τις προτάσεις της ΔΟΕ στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικά η πρόταση:

Επειδή είναι βέβαιο ότι, με βάση τις διαμορφωμένες συνθήκες, δεν πρόκειται να αρθούν όλες οι παραπάνω δυσκολίες για το σύνολο των μαθητών, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει μορφές μαζικής και απευθείας επικοινωνίας-ενημέρωσης μαθητών και γονιών, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (λειτουργία εκπαιδευτικής τηλεόρασης, ειδικά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, αξιοποίηση παιδικών και εφηβικών κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων κ.ά.) και Ραδιοφωνίας με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες ανά τάξη και ηλικιακή ομάδα.

Σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε τη λήξη της δωρεάν συνεργασίας της  με την ΕΜΥ και τα δελτία καιρού και η «υπηρεσία» ανατέθηκε σε… μονοπρόσωπη ιδιωτική εταιρεία, η οποία πληρώνει παρουσιάστρια που ανήκει στον ευρύτερο κύκλο στελεχών της ΝΔ.

Το κόστος της παρουσίασης του καιρού φθάνει τα 827 ευρώ ημερησίως χωρίς ΦΠΑ.

Λύσεις υπάρχουν …..