Η ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο υγείας για ενημέρωση για το σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοιού.

Ήδη στα 66 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο 7/3 από το υπ. Υγείας. Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊού, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.»

Ήδη στα Νοσοκομεία Γ.Ν Αμαλιάδας- Πανεπιστημιακό Πατρών- ΓΝ Πύργου πάνω από 45εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς έχουν τεθεί σε περιορισμό κατοίκον.

Ενώ ήδη με δημοσιεύματα υπάρχουν σχέδια και αποφάσεις για μετατροπή κάποιων Νοσοκομείων (Παμμακάριστος) ή  Κλινικών ή Πτερύγων Νοσοκομείων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ως χώροι Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού.

Ήδη, μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να ζητήσει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ζητώντας ενημέρωση και διεκδικώντας:

-Τη διερεύνηση από την Ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων – Επιδημιολόγων και τον ΕΟΔΥ των συνθηκών που συνέβαλαν σε αυτή τη διασπορά, με στόχο τη βελτίωση της ανταποκρισιμότητας του συστήματος υγείας.

-Τη  γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ με στοχευμένη ενίσχυση κρίσιμων κρίκων της δημόσιας περίθαλψης, όπως οι δομές ΠΦΥ, τα ΤΕΠ των νοσοκομείων και οι ΜΕΘ. ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2000 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 1350.

 -Η λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

-Την  εντατικοποίηση των μέτρων ατομικής προστασίας και ελάττωσης του συγχρωτισμού, έτσι ώστε να ανακοπεί η αλυσίδα διασποράς και να περιοριστούν τα κρούσματα στην κοινότητα

-Τη συστηματική κι υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, των επαγγελματιών υγείας και των πολιτικών δυνάμεων για τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων και των διεθνών οργανισμών .

Καλούμε το Πρόεδρο και τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα 9/3 να ΖΗΤΗΣΕΙ Συνάντηση με τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των αποφάσεων και των σχεδιασμών που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.