Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διαφημίζουν στο Υπ. Εργασίας … αλλά…

Είδαμε σήμερα να αναπαράγεται σε πλήθος ενημερωτικών site ακόμα και σοβαρών εφημερίδων ένα δελτίο τύπου της κυβέρνησης σχετικά με νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα ξεκινήσει «άμεσα» χωρίς να υπάρχει αναφορά βεβαίως για το πότε ακριβώς προσδιορίζεται η έναρξή του .

programma_koinofelous_ergasias_4_3_2020

Οι Υπουργοί πόζαραν στο φακό και διαβάσαμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους πχ

του Γ. Βρούτση ότι: Ξεκινάμε το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με ωφελούμενους 36.500 ανέργους
του Π. Θεοδωρικάκου ότι:  «Προσφέρουμε δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και τις Περιφέρειες»

Ε και στο τέλος κάναμε και ένα κλικ να διαβάσουμε και την επισυναπτόμενη υπογεγραμμένη σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ΚΥΑ .

Εκεί μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς αυτό που διαβάσαμε ΚΥΑ δεν το λες. Αλήθεια υπάρχει ΚΥΑ χωρίς αριθμό ΦΕΚ χωρίς ανάρτηση στο διαύγεια, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου  ή ημερομηνία έστω. Υπάρχει ΚΥΑ  που εκδίδεται λαμβάνοντας υπόψη την αριθ. πρωτ. οικ ………………………………… εισηγητική έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ναι ακριβώς αυτό χωρίς την εισηγητική έκθεση του επισπεύδοντος  υπουργείου);.

Εδώ το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε KYA_PROGRAMMATOS

Ένας καλόπιστος άνθρωπος, και εμείς είμαστε καλόπιστοι, θα μπορούσε να πει ότι είναι σχέδιο ΚΥΑ  αλλά για πιο λόγο μια σοβαρή διοίκηση να βάλει τους πολίτες και συγκεκριμένα τους μακροχρόνια άνεργους πολίτες σε τέτοια ταλαιπωρία να ψάχνουν κάτι που δεν υπάρχει;

Γιατί το υπουργείο εργασίας να μην ολοκληρώσει την διαδικασία σωστά και νοικοκυρεμένα (όπως προβλέπεται δηλαδή) να μην περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά να προβεί στη δημοσίευση αφού έχει εκδοθεί η επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος;

Αφού η δημόσια πρόσκληση θα εξειδικεύσει, τους Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων (επιβλέποντες φορείς), που θα αφορούν οι θέσεις.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσες φορές θα βγουν δελτία τύπου για τις ίδιες αυτές θέσεις ….