Ενωτική Αγωνιστική Εκ-κίνηση

Δίκτυο Συνδικαλιστικών σχημάτων στο Δημόσιο

ΕΣΗΕΑ, Συνδικαλιστικά

Επιτελικό κράτος – Υποχρεωτική η πρόσληψη δημοσιογραφων σε όλους τους δήμους της χώρας

Γίνονται τελικά προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο καθώς στο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο προβλέπεται η υποχρεωτική σύσταση και πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών στους δήμους από δημοσιογράφους και μάλιστα μελών των αναγνωρισμένων πρωτοβάθμιων δημοσιογραφικών ενώσεων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΣΥ.

Τη στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλον το δημόσιο τομέα έχουν χτυπήσει κόκκινο ακόμα και στις κρίσιμες υπηρεσίες παιδεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και υγεία η ΝΔ μετά την πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών και 1200 συνοριοφυλλάκων  εκτός ΑΣΕΠ  επιλέγει να θεσπίσει υποχρεωτική  πρόσληψη δημοσιογράφων σε όλους τους δήμους της χώρας.

Σχετικά με το ζήτημα ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή και προβλέπει τη σύσταση και πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών στους δήμους από δημοσιογράφους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή και προβλέπει τη σύσταση και πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών στους δήμους από δημοσιογράφους. Ο δημοσιογραφικός κλάδος υπέστη σε συντριπτικό βαθμό τις συνέπειες της κρίσης και είναι βέβαιο ότι αρκετοί συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα θα  απορροφηθούν σε μια θέση εργασίας.

Θετική εξέλιξη εξάλλου συνιστά η πρόβλεψη του νομοσχεδίου  που καθιστά υποχρεωτική την πρόσληψη συναδέλφων-μελών των αναγνωρισμένων πρωτοβάθμιων δημοσιογραφικών ενώσεων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΣΥ όπως άλλωστε, μετ’ επιτάσεως, ζήτησε η ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2019 η ΕΣΗΕΑ είχε απευθύνει επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών, μαζί με πρόταση για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, η οποία ενισχύει τον δημοσιογραφικό κλάδο, που έχει πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση.

Αρέσει σε %d bloggers: