Οι συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζονται …

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 7:00μμ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, για τον αν θα συνεχίσει ο Δήμος τα ένδικα μέσα εναντίον του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου.

Να θυμίσουμε ότι, την πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ζητάει λεφτά (από 50.000 ευρώ), μέσω αγωγής, από τον Πρόεδρο και τον τ. Γενικό Γραμματέα, ως εκπροσώπους των εργαζομένων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, έλαβε η προηγούμενη διοίκηση του κ. Π. Σούλα, στις 17 Απριλίου του 2019, ένα χρόνο μετά την επιστολή στον πρωθυπουργό και  μια μέρα μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούσαν τα χρήματα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν είχαν χορηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η νέα διοίκηση του κ. Κ. Μανδαλιανού επέλεξε τη συνέχιση αυτής της δικαστικής διαμάχης με το Σωματείο των εργαζομένων, καταθέτοντας αγωγή για μια επιστολή που δεν είχε τίποτε το συκοφαντικό. Επέλεξε τη σύγκρουση αντί της συνεργασίας.

Δεν έλαβε καθόλου υπόψη ότι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, ούτε γνωρίζουν τίποτε για το ζήτημα. Όλοι αυτοί θα εμπλακούν σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, σε ένα νέο κύκλο συγκρούσεων. Είχε και έχει την ευκαιρία να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει προς τα εμπρός. Να επικεντρωθεί δίνοντας προτεραιότητα, στην ίση μεταχείριση, στην υγιεινή και την ασφάλεια, στην ισονομία και αξιοκρατία μεταξύ των εργαζομένων.

Το Σωματείο δέχθηκε και δέχεται επίθεση γιατί διεκδικεί τα δικαιώματα των μελών του.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Δεν ξεχνάμε τους αγώνες που έδωσε και δίνει καθημερινά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Πρέπει να θυμηθούμε τις επιτυχίες που είχε και έχει, στις διεκδικήσεις των μελών του.

Τώρα πρέπει να συμπαρασταθούμε στον αγώνα ενάντια στις διώξεις που ασκούνται από τη διοίκηση του Δήμου για τη συνδικαλιστική του δράση.

 

Όλοι στην πλατεία Δημαρχείου, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 6:30μμ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.